- 600 g Graham liszt
- 300 g vaj
- 150 g cukor
- 1 egész tojás
- kb. 1 dl sűrű finom feketeribizli lekvár (eper is lehet)
- 200 g fehér csokoládé
- 1/2 dl tejszín
- 50 g durvára tört mandula
- füstölt sókristály
- egy evőkanál reszelt homoki szarvasgomba
A liszt, vaj, cukor, tojás legyen nagyon hideg. Durván összegyúrom őket, nem melegítem fel a kezemmel és berakom a hűtőbe legalább 30 percre. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A sütőlemezt nem melegítem elő, legyen az is hideg.
A tésztát 5 mm vastagra nyújtom, köröket szúrok belőle és sütőpapírra a hűtőbe rakom őket legalább 20 percre. A hidegben visszakeményedett köröket a sütőpapíron a sütőlemezre rakom és az előmelegített sütőben kb 5 percig sütöm, figyeljék, nehogy odaégjen!
A lemezen hagyom kihűlni.
Minden másodikat vastagon megkenek lekvárral, rárakok egy másikat és így egy rácsra rakom őket.
A csokoládét beletöröm a tejszínbe, lassan felolvasztom, a szarvasgombával ízesítem. Annyit rakok bele, amitől kellemesen érződik az aroma. Az islerek tetejére öntöm, megszórom mandulával és sóval.
Zárt dobozba rakom legalább egy napra, mert össze kell érnie.