Csiperkés-édesköményes kenyérlángos
Alapanyagok
- 1 kg csiperke megtisztítva, felszeletelve (lehet már, kevésbé karakteres faj is, akár fagyasztott is)
- 1 édeskömény gyaluval finomra szeletelve
- 25 dkg cheddar finomra reszelve
- 2 evőkanál presszókávé
- 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- hidegen sajtolt napraforgóolaj
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 1/2 kg kenyértészta, recept itt, a trombitagomba elhagyható belőle és a kelesztést laposra nyújtva végezzük a serpenyőben, vagy tepsiben ahol sülni fog: https://triffla.hu/receptek/trombitagombas-vadkovaszos-kenyer.html
Elkészítés
Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Az olajon alacsony lángon aranybarnára dinsztelem a hagymákat. Magasra veszem a lángot, átpirítom rajta a gombákat és a köményt, meglocsolom a kávéval, sózom.
A megkelt tésztát beborítom a sajttal, meglocsolom az olajjal, rápakolom a gombát és a köményt és 30 perc alatt készre sütöm.