gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

90 perc

Paprikamag-olajos, narancsos rizskoch

Alapanyagok

  • 30 dkg szusi vagy rizottórizs
  • 1 liter tej
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg cukor
  • 5 egész tojás
  • 20 dkg vaj
  • csipet só
  • 4 egész kezeletlen narancs
  • 2 evőkanál paprikamag olaj

Elkészítés

A rizst a tejben  a vaníliarúddal, egy csipet sóval puhára főzöm (vigyázok, nehogy kifusson!). Amikor kihült, belekaparom a vanília magjait, kikeverem a cukorral, vajjal, tojássárgájákkal. A fehérjékből habot verek, beleforgatom. Kivajazok egy formát, beleöntöm a rizst és 150 fokon 30 perc alatt megsütöm.
 
A narancsok levét kifacsarom, a héjukból lereszelek egy evőkanálnyit, a léhez keverem, és az egészet sűrű, méz állagúra beforralom, belekeverem a paprikamagolajat. A formából kifordítom a rizskochot, leöntöm a paprikás narancsmázzal.
 
Narancs helyett ananászból is elkészíthető, de az ananász héját ne reszeljék bele.

Receptek

Triffla Club

0