- 1/2 kg erdei gomba, akár vegyesen, fagyasztott is jó
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 csokor petrezselyem
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál frissen lefőzött kávé
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
A gombát durván összevágom és a hagymákkal együtt magas lángon lepirítom. Hagyom kihűlni. Elkeverem a tojásokkal, petrezselyemmel, kávéval.
Egy formát kivajazok, beleszórom a zsemlemorzsát, a formát körbeütögetem, hogy mindenhova jusson belőle. Beleöntöm a masszát, 150 fokon 30 percig sütöm. Hidegen szendvicsbe, vegaburgerbe is kiváló. A majonéz nagyon jól illik hozzá.