- 1/2 kg aromás erdei gomba, de shii-take is jó hozzá
- 20 dkg csicsóka megtisztítva, felkockázva
- 20 dkg sütőtök meghámozva, felkockázva
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- pár csepp csiliszósz
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál dióolaj
- só
A csicsókát annyi vízben puhára főzöm, amennyi ellepi, leszűröm, pépesítam. A vajat közepes lángon addig melegítem, higy aranybarna legyen, leszűröm, kikeverem a csicsókával. A gombát 10 percig közepes lángon sütöm az olajon, majd 15 percig pirítom (20 perc hőkezelést igényel ez a faj). Mindenközben egy másik serpenyőben a sütőtököt a dióolajban magas lángon átpirítom, a citromlével elkevert csilivel összeforgatom. Együtt tálalom őket, pirított diót lehet még rászórni.