- 20 dkg erdei gomba (lehet száraz is, abból elég 5 dkg, lehet vegyes is, fagyasztott is, a képen gyűrűs tuskó és szürke tölcsérgomba
van, fűszeres gombák jobbak ebbe a receptbe) - 20 dkg fagyasztott sóskapüré vagy friss sóskalevél
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl zöldségalaplé
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só
A szárított gombát megmosom, 30 percre meleg vízbe áztatom. Innentől minden gomba esetében ugyanúgy járok el. A gombát megpirítom az olajon, fedő alatt 10 percig párolom. A cukrot karamellizálom, rádobom a sóskát, hozzáadom a gombákat, felöntöm és felforralom az alaplével, hozzáadom a gyömbért, koriandermagot és 10 percig kis lángon főzöm.