- 5 db kápiapaprika
- 1 db közepes padlizsán
- 2 db hámozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- paprikamag olaj
- olívaolaj
Grillparázson lassan, puhára és feketére pirítom a kápiákat és a padlizsánt, lehúzom a bőrüket. Olívaolajon aranybarnára pirítom a hagymákat és darabosra turmixolom a feldarabolt zöldségekkel, sózom, összerottyantom, paprikamagolajjal ízesítem. Sterilizált üvegekbe töltöm, rögtön lezárom egy sterilizált fedővel, fejre fordítom, és így gőzölöm fedő alatt pár centi vízben fél órát, ebben a dunsztban hagyom takarókkal körbebugyolálva, lassan kihűlni.
Aki nem akarja eltenni télire, hanem rögtön elfogyasztja, az egész gőzölős részt kihagyhatja.