- 20 dkg lencse, esetünkben fekete
- 5 dkg szezámmagkrém, tahini (esetünkben ez is fekete)
- 2 evőkanál paprikamag olaj
- római kömény
- fekete bors
- édes fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- sókristály
A lencsét annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm. Elturmixolom a vízzel, elkeverem a szezámmagkrémmel, paprikamag olajjal, sózom.
A köményt, borsot és a fokhagymagerezdet egy mozsárban durvára töröm, felét a masszához adom. A másik felével és a fűszerpaprikával, sókristállyal a tálaláskor szórom meg, és ekkor is locsolhatok rá még paprikamag olajat.
A fűszerek mennyisége egyedi, 1-1 evőkanál kömény és bors már kellemesen fűszeressé teszi, de lehet többet is.