- 20 dkg friss sárga rókagomba
- 20 dkg zsenge patisszon
- 10 dkg sárgadinnye
- 20 dkg zöldparadicsom
- só
- friss koriander
- szezámolaj
A rókagombákat megtisztítom, nagy darabokra vágom. A patiszont a rókákkal azonos méretűre vágom, ha nagyon zsenge, nem kell hámozni, magokat viszont el kell távolítani. A paradicsomokat fél centis szeletekre vágom, a meghámozott, kimagozott dinnyét szintén rókaméretűre vágom.
Serpenyőben olajat hevítek, a paradicsomot és a patiszont alaposan átpirítom közepes lángon, utánuk dobom a rókát, pár percig összepirítom. A dinnyét hőkezelés nélkül adom hozzá, akinek van kedve, akár pürésítheti is ezt az alapanyagot öntetnek. A friss koriander opcionális.
Jó köret fehér húsú halhoz, de magában is megáll.