- 1 szarvas vagy őzgerinc kicsontozva, lehártyázva, ehhez a recepthez friss hús kell, a fagyasztott nem szerencsés
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 diónyi szarvasgomba megtisztítva
- vargányás só
A vajat lassan bugyborékolva aranyszínűre karamellizálom, pár percig hagyom leülepedni, lekanalazom róla a barnított vajat, egy tálkában félreteszem. A húst -keresztben!- akkora, végig azonos átmérőjű darabokra vágom, hogy kényelmesen elférjen a serpenyőmben. Magas lángon körbepirítom őket, az idő függ az átmérőtől, egy-egy oldalnak kb. másfél perc kell, nem szabad átsütni, mert száraz lesz, medium rare az optimális. Leveszem a tűzről, félrerakom egy percre.
A húst egy vágódeszkán 3-4 centis szeletekre vágom, tányérra helyezem, meglocsolom a barnított vajjal, majd vargányás sóval és reszelt szarvasgombával szórom meg.
A körettel nem muszáj bajlódni, puha fehér kenyér elég neki.