gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

40 perc

  • 1/2 kg sütőtök meghámozva, felkockázva
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál szarvasgombás méz
  • 2 db csillagánizs
  • 1 hüvelykujjnyi fahéj
  • egy kisebb diónyi szarvasgomba (opcionális)

A tököt annyi vízben felteszem főni a fűszerekkel, amennyi éppen ellepi, félpuhára főzöm, leszűröm. A vajat egy serpenyőben közepes lángon addig melegítem, amíg aranybarna lesz, leszűröm, összekeverem az összetört tökkel. Sózom, a mézzel meglocsolva, szarvasgombával megszórva tálalom.

Vízi szárnyasok mellé jól illik, de önálló fogásként is megáll egy kevés kuszkusszal, vagy pirítóskenyéren.

Receptek

Triffla Club

0