- 300 g durvára darált dió
- 300 g Graham liszt
- 500 g vaj
- 1/2 l kókusztej
- 4 tojás
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 citrom frissen facsart leve
- 100 g cukor
- 100 g étcsokoládé
- 1 kis üveg Triffla tárkonyos ananászlekvár
A dió felét, a lisztet, két tojást és 400 g felkockázott vajat gyorsan összedolgozom egy hideg villával. Minden legyen jéghideg, a helyiség is. A hűtőszekrénybe rakom egy órára. Kibélelek vele egy piteformát, visszarakom a hűtőbe egy órára.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A kókusztejet a két másik tojással, a vaníliával gőz felett krémmé főzöm, belekeverem a 100 g felkockázott hideg vajat. Behűtöm.
A tésztát 40 percig sütöm, 20 perc után egy villával megszurkálom az alját. Kiveszem a sütőből, behűtöm.
A hideg tésztába öntöm a krémet, rácsöpögtetem a felolvasztott csokoládét, és az ananászlekvárral megkenve tálalom.