gtag('config', 'UA-68439994-19');

Ingyenes szállítás 15.000,-Ft feletti rendeléseknél !

2 óra

  • 4 db nyúlcomb feldarabolva (lehet más csontos részekből is)
  • 10 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 szál oregano
  • 2 szál zsálya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl száraz tokaji bor pl. furmint
  • egy evőkanál zsír (ha kövér volt a nyúl és egész akkor nyúlháj)
  • 5 dkg erdei gomba (lehet 2 órára beáztatott szárítmány is)
  • 4 evőkanál Triffla tokaji aszúzselé

A feldarabolt nyulat és az apróra vágott hagymát megpirítom a zsiradékon. Hozzáadom a zöldfűszereket, felöntöm a borral, sózom, fedő alatt puhára párolom. Leszűröm, a zöldfűszereket eldobom. A szaftot közepes lángon kissé besűrítem, visszarakom a nyulat, gombát, összemelegítem, a zselével tálalom. Rizottóval, barna rizzsel vagy egy finom házi kaláccsal köríthető.

Könnyű, egyszerű, üdítő fogás, gyöngytyúkból ugyanígy elkészíthető.

Receptek

Triffla Club

0