- 4 db nyúlcomb feldarabolva (lehet más csontos részekből is)
- 10 db babérlevél
- 1 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 2 szál oregano
- 2 szál zsálya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl száraz tokaji bor pl. furmint
- egy evőkanál zsír (ha kövér volt a nyúl és egész akkor nyúlháj)
- 5 dkg erdei gomba (lehet 2 órára beáztatott szárítmány is)
- 4 evőkanál Triffla tokaji aszúzselé
A feldarabolt nyulat és az apróra vágott hagymát megpirítom a zsiradékon. Hozzáadom a zöldfűszereket, felöntöm a borral, sózom, fedő alatt puhára párolom. Leszűröm, a zöldfűszereket eldobom. A szaftot közepes lángon kissé besűrítem, visszarakom a nyulat, gombát, összemelegítem, a zselével tálalom. Rizottóval, barna rizzsel vagy egy finom házi kaláccsal köríthető.
Könnyű, egyszerű, üdítő fogás, gyöngytyúkból ugyanígy elkészíthető.