- 10 g szárított, vagy 10 dkg friss sötét trombitagomba
- 50 dkg borjúlapocka (bárány is használható)
- 20 dkg puha, érett szilva
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 dl konyak
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 teáskanál harissza
- 2 evőkanál méz, ha nem elég édes a szilva
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
Az olívaolajon magas lángon alaposan körbesütöm a feldarabolt húst, meglocsolom a konyakkal, hagyom elpárologni. A húst kiveszem egy tányérra. A serpenyőben megfonnyasztom a hagymákat, visszarakom a húst, hpzzáadom a kimagozott, felezett szilvát, a gombát (ha szárított volt, azt 2 órára meleg vízbe áztattam előtte).
Hozzáadom a mézet és a harisszát és közepes lángon, néha megkeverve összefözöm a húst a szilvával.