- 1 egész sütőtök, lehetőleg Hokkaido, mert az nagyon zamatos
- 1 dl füstölt sör, pl. Aecht Schlenkerla füstölt lager
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl méz
- 2 diónyi szarvasgomba
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- őrölt szerecsendió
- só
A tököt héjában puhára sütöm, húsát villával összetöröm. A vajon alacsony lángon puhára párolom a finomra vágott hagymákat, felöntöm a sörrel, hozzáadom a tököt, mézet alaposan elkeverem, sóval, szerecsendióval ízesítem, összeforralom, tejszínnel a kívánt sűrűségűre higítom.
Melegen tálalom szarvasgombával.
Tipp: Pirított kalapos gomba, akár csiperke is kiváló feltét rajta.