- 1 szűk marék szárított vegyes erdei gomba (friss gombából 25 dkg)
- 2 nagy répa meghámozva, felkoczázva
- 2 fehérrépa meghámozva, felkockázva
- 1 póréhagyma felszeletelve
- 10 dkg spenótlevél megmosva (lehet fagyasztott is
- 10 dkg napraforgó/tökmag vegyesen is akár
- 10 dkg rizs
- 2 evőkanál zsír
- 2 db babérlevél
- 10 szem bors
- só
A szárított gombákat megmosom, fél órára langyos vízbe áztatom.
A zöldségeket és a hagymát megpirítom a zsíron, hozzáadom a rizst és a gombát, felöntöm két és félszeres mennyiségű vízzel (a gombák áztatóleve is legyen benne a felöntőlében)
Hozzáadom a gombát, a fűszereket, sózom és közepes lángon főzöm, nem kevergetem. Amikor elfőtte a levét, 15 percig pihentetem fedő alatt.
Hétperces tojással tálalom, paprika magolajjal is meg lehet locsolni.