- 10 db sötét trombitagomba, akár szárított is
- 1 kg burgonya meghámozva, cikkekre vágva
- 1 szál répa megtisztítva, felszeletelve
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 evőkanál zsír
- 1 liter alaplé, inkább sötét
- 20 dkg füstölt hús
- 1 dl száraz, illatos fehérbor
- 5 szál kakukkfű
- 10 szem bors
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál fekete köménymag
- só, mennyisége a füstölt hústól függ, érdemes a főzési idő végén sózni
A hagymákat a zsíron aranybarnára pirítom, paprikázom, felöntöm az alaplével, borral. Belerakom a füstölt húst, a fűszereket, a répát és puhára főzöm. Hozzáadom a krumplit és ressre főzöm.
Csipetke is mehet bele a végén.