- 1 liba aprólék belsőségekkel (nem hízlalt májasat használtunk, de azt is lehet)
- 2 szál répa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó zöldje
- 20 dkg laskagomba
- 1 ekanál szárított trombitagomba
- 10 szem fekete bors
- 4 db babérlevél
- 4 szál kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg árpagyöngy
- só
- frissen őrölt fekete bors
- tálaláshoz: szarvasgomba opcionális, de nagyon jó vele!
A liba zsírjának nagyját eltávolítom, mert túl kövér lesz így az étel. Ebből kiváló töpörtyűt lehet sütni. A liba máját félreteszem. A szarvasgomba és a máj kivételével minden alapanyagot egy nagy lábosba teszek és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Gyöngyözve addig főzöm, amíg a liba csontja leválik a húsról. Akkor kicsontozom a libát, a húst félreteszem. A levesből eltávolítom a hagymákat, a zellerzöldet, a fűszereket és belefőzöm az árpagyöngyöt, megborsozom.
A májat ujjnyi darabokra felszeletelem és forró serpenyőben hirtelen megsütöm.
A kását a libahússal, sült májjal és finomra szelt szarvasgombával tálalom.
Kiadós étel.