- 4 db hamburgerzsemle
- 1/2 kg borjúmáj (lehet sertés is)
- 30 dkg hasalja szalonna
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kis csokor majoranna
- 1 kis csokor kakukkfű
- frissen őrölt fekete bors
- só
- 3 db diónyi szarvasgomba
- 10 dkg vaj
A májat a szalonnával kevés vízben, alacsony lángon a fűszerekkel felteszem abálni. Egy óra abálás után leszűröm, a fűszereket kidobom, és kirakom a hidegre, majd amikor már kézmeleg, ledarálom, jól kikeverem, sózom, borsozom. Befőttesüvegben, a hűtőszekrényben egy hétig is eláll, fagyasztható is, ezért érdemes többet készíteni.
A bucit jól megkenem májassal, reszelek rá szarvasgombát és meglocsolom egy kis olvasztott vajjal.
Laktató.