Kucsmagombás szélesmetélt spenóttal, dióval
Alapanyagok
- 20 dkg szélesmetélt
- 20 dkg spenótlevél (lehet fagyasztott is, akkor nem kell mosni, fonnyasztani)
- 5 dkg dió durvára törve
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 2 dl tejszín
- 10 db kucsmagomba, lehet szárított is
- 1 kis vej vöröshagyma finomra vágva
- só
- olivaolaj
Elkészítés
A spenótleveleket megmosom, durván összetépem. Egy lábosban egy evőkanál vízen, fedő alatt megfonnyasztom (kb. 10 perc).
Egy serpenyőben olívaolajon aranybarnára pirítom a hagymát, rádobom a kinyomkodott spenótot, kucsmagombát (a szárítottat megmosom, 30 percig áztatom, majd leszűröm), diót és a tejszínnel felöntve, alacsony lángon összefőzöm.
Elkeverem a sós vízben kifőzött tésztával.