
Alapanyagok
- 3 egész tojás
- 150 g cukor
- 3 citrom frissen facsart leve
- 3 kezeletlen citrom reszelt héja
- 50 g vaj
- 1 evőkanál rum
- szarvasgombás szilvalekvár
- 100 g durvára tört dió
- 50 g cukor
Elkészítés
A diót egy száraz serpenyőben megpirítom, félreteszem. A cukrot karamellizálom a serpenyőben, amikor aranybarna, belekeverem a diót, mázas felületre borítva hagyom kihűlni, durván összetöröm.
Gőzfürdő felett addig keverem egy habverővel a cukrot, az egész tojásokat és a citromlevet, amíg besűrűsödik, ez kb. 10 perc. Leveszem a tűzről, még forrón belekeverem a rumot és simára keverem a felkockázott, hideg vajjal, és citromhéjjal. Pici tálkákba öntöm, a tetejét bepöttyözöm szilvalekvárral és vastagon meghintem a karamellizált dióval.
Torta-töltelékbe is használható piskóta-lapok közé, angolkrémmel kombinálva.